Gondolom...

"A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kisemberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A Lehetetlen nem létezik."

(Muhammad Ali)

Magamról
1976-ban születtem, Gyöngyösön. A középiskolában műszaki, a főiskolán pedig szintén műszaki, valamint marketing szakon végeztem. Én nem büszkélkedhetek azzal, hogy már gyerekkoromban is százezreket érő objektívekkel és fényképezőgépekkel játszottam, csupán néhány éve kezdtem érdeklődni a fotózás iránt. Vásároltam egy Fujifilm FinePix S5700 kompakt gépet, ezzel kezdtem el a "kattogtatást". Néha sikerült is egy-két magamnak is tetsző képet fotózni, de úgy éreztem, hogy valami még hiányzik. Néhány szakkönyv áttanulmányozása után úgy döntöttem, hogy egy vérbeli, profi fotós segítségét kérem. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a gép kiválasztástól kezdve, a működésén át, a fotók helyes megkomponálásáig, az Ő tanácsait követve tanultam meg a fotózás technikáját, trükkjeit. Jelenleg egy Sony A350 típusú gépet használok, a hozzá tartozó kiegészítőkkel. Véleményem szerint a technika a jól elkészített kép teljességének csupán 10-15%-át adja, a többi a fotóson, a meglátáson, a tökéletesen elkapott pillanaton múlik.

Amire büszke lehetek
2009. szeptemberében Pécelen, a Szemere Pál Művelődési Házban volt megtekinthető a fotókiállításom. Hat témakörbe rendeztem a kiállított képeimet. Az Épületek, Balaton, Emberek, Állatok, Természet és egy Egyéb kategória képviseltette magát a három hetes kiállításon.

Magammal szemben támasztott elvrások
Célom, hogy idővel akár teljesen függetlenedni tudjak mindentől, és abból éljek, amit szeretek csinálni. Ez nem könnyü manapság, ugyanis a piacon rengeteg konkurens - közülük néhány nagyon jó is - van, de tudom magamról, hogy kellő kitartással és munkával el tudom érni a célt, amit kitűzök magam elé.

© 2015 Bagi Zoltán all rights reserved